5 tips bij het aangaan van een tandverzekering

Wanneer je tandzorg nodig hebt zoals een beugel, implantaat of een kroon zal het prijskaartje snel oplopen. Een tandverzekering is dan een goede extra bescherming. Er zijn veel verzekeraars op de markt die aparte tandverzekeringen aanbieden, tegen verschillende tarieven en voorwaarden. Het verschil zit hem vaak in het eigen risico. Lees hier 5 tips bij het aangaan van een tandverzekering.

tandverzekering tips

Tip 1: inhoud van je verzekeringspolis nakijken

Er zijn veel aanbieders van tandverzekeringen op de markt, met elk hun eigen verschillen. Het is dus belangrijk om je verzekeringspolis na te kijken. Check grondig welke behandelingen vergoed zullen worden en tot welk bedrag per jaar, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Vergeet dus zeker niet om rekening te houden met de mogelijke valkuilen bij het aangaan van een tandverzekering.

Tip 2: Vergelijk je tandverzekering met jaar voordien

Vergelijk ieder jaar de polisvoorwaarden van je tandverzekering met die van het jaar daarvoor. Deze polisvoorwaarden veranderen namelijk af en toe.

Tip 3: Overleg met tandarts

Overleg met je tandarts welke behandelingen je het komende jaar te wachten staan en stem daar je verzekering op af. Indien hij er van uit gaat dat er weinig problemen zullen zijn, dan kan je overwegen om geen verzekering af te sluiten. Maar indien je veel tandvleesproblemen hebt, dan kan je een verzekering kiezen die hier op inspeelt.

Tip 4: terugbetaling regelen

Bij bepaalde tandverzekeringen worden specifieke behandelingen volledig terugbetaald, bij andere dan weer gedeeltelijk. Indien je zelf weet dat de kans heel groot is dat je op een bepaalde behandeling beroep zal moeten doen dan is het verstandig om hiervoor de maximale terugbetaling te regelen.

Tip 5: Facturen vergelijken

Kijk eens naar je facturen van de voorgaande jaren. Deze geven je een beeld van welke kosten je hebt moeten maken voor tandzorg. Op die manier kan je kijken welke tandverzekering voor jou het interessants is.

Het is dus een kwestie van je eigen risico in te schatten zodat je op de gewenste manier terugbetaald wordt wanneer je tandzorg nodig hebt. De prijs van een tandverzekering zal bijgevolg ook verschillen naargelang van de schade die je hebt. Draag je gezondheid hoog in het vaandel? Dan kunnen deze gezondheidstips vast en zeker je interesse wekken.