5 tips bij het kiezen van een waterkoeler

Eeuwige twijfel omtrent het kopen of huren van een waterkoeler? Terecht. Het aanbod van waterkoelers is overweldigend en de mogelijkheden lijken eindeloos. Zo is de prijs van waterkoelers ook enorm verschillend. Deze 5 tips helpen je in een handomdraai de waterkoeler te kiezen die perfect bij jou of jouw organisatie past:

Tip 1: Kies het model

Neem eerst eens een kijkje in de wondere wereld van waterkoelers. Misschien is een wandmodel iets voor jou? Door het inbouwen van het model wordt de waterkoeler perfect geïntegreerd in jouw keuken. Liever een tafelmodel installeren? Dat gaat heel makkelijk. Het compacte toestel wordt simpelweg op een werkblad geplaatst en klaar. Op zoek naar iets groters? Dan is het vrijstaand model jou favoriet. Door de grote capaciteit van een vrijstaand model wordt het vooral op het werk en in horecazaken gebruikt. Nog geen perfecte match gevonden? Dan ben is de drinkwaterkraan jouw grote liefde. Het leidingwater wordt gefilterd en gekoeld rechtstreeks door de kraan, als dat niet handig is.

Tip 2: Kies de functies

Hou je het eenvoudig? Dan is plat en gekoeld water voor jou genoeg. Maar voor diegenen die toch op zoek zijn naar een extra troef: bruisend water, warm water én ijsblokjes zijn ook binnen handbereik.

Tip 3: Kies de afwerking

Model en opties gekozen? Ready, set, style! Een waterkoeler die past in een landelijke sfeer of net meer geschikt voor een industriële ruimte? Een eyecatcher of liever opgaand in het interieur? Alles kan volledig op jouw maat.

Tip 4: Kies de juiste leverancier

Hebben ze een eigen plaatsingsdienst? Of welke garantievoordelen zijn er? Allemaal vragen die verschillen bij iedere leverancier. Hoe daar dus goed rekening mee bij het kiezen van een waterkoeler.

Tip 5: Kies voor het milieu

Last but not least: een waterkoeler verkleint jouw ecologische voetafdruk.

Het plaatsen van een waterkoeler kan ook ideaal zijn binnen ondernemingen. Zo kan iedereen onbeperkt aan water geraken tijdens het werk. Dit maakt het werk toch net dat ietsje aangenamer? Werkomgeving aangenaam maken? Een goede teambuilding-activiteit is dan zeker een must!