5 tips bij de aankoop van voetbalschoenen

Om jezelf te verbeteren in voetbal is het belangrijk dat je snel kan lopen, goed kunt passen en blessures voorkomt. Per match legt een gemiddelde voetballer zo’n 10 kilometer af. Het is dus belangrijk dat je geschikte voetbalschoenen koopt! Lees hier 5 tips waar je rekening mee kunt houden bij de aankoop van een paar voetbalschoenen.

tips bij het aankopen van voetbalschoenen

Tip 1: Hou rekening met het type veld

kwetsuren kan je beter voorkomen als je goede schoenen hebt die bij je passen. Zo is het veld waarop je speelt heel bepalend voor het type schoenen dat je moet kiezen. Voor spelen op gras kies je een andere schoen dan voor zaalvoetbal. Bovendien moeten de voetbalschoenen zorgen voor stabiliteit en schokken opvangen wanneer je springt en landt. Je wilt tenslotte geen versleten knieën en ruggenwervels overhouden aan je voetbalcarrière!

Tip 2: Correcte schoenmaat!

Er is niets zo vervelend als een schoen die knelt als je er mee moet rennen en schoppen. Kies daarom je voetbalschoen altijd in de juiste maat. Pas de schoen altijd met een voetbalkous, zodat je goed kunt voelen of de schoen goed past. Het ene schoenmerk is het andere niet, tussen merken en modellen zitten grote verschillen in pasvorm. Pas meerdere merken en modellen om te voelen wat bij je past

Tip 3: Materiaal van je voetbalschoen

Voetbalschoenen moeten van het juiste materiaal gemaakt zijn. Iedere stof heeft zijn eigen voordeel. Een schoen die bovenaan afgewerkt is met lichtgewicht Hybrid Touch, zorgt voor een optimale controle en snelheid. Of heb je liever meer snelheid? Een lichte synthetische voetbalschoen is dan de perfecte keuze. Je prestaties op het voetbalveld vallen of staan dus met een schoen van het juiste materiaal.

Tip 4: Kies de juiste noppen

De keuze van de noppen van de schoenen hangen af van de grond waarop je speelt. Noppen voor gras staan dichter bij elkaar dan bij schoenen voor een zachte ondergrond. Ook de grootte en lengte van de noppen zijn afhankelijk van de ondergrond waarop je speelt. Laat je hier goed over informeren en adviseren zodat je geen miskoop doet.

Tip 5: Color matters!

Met zwarte voetbalschoenen kan je niets verkeerd doen. Ze passen bij elk tenue. Mocht je toch voor een opvallend kleurtje willen gaan, dan is het goed om jezelf even af te vragen of die kleur wel bij de kleuren van je groep passen. Paarse voetbalschoenen matchen niet goed met rood-oranje kledij bijvoorbeeld.

 

Ben je al in voorbereiding op het nieuwe seizoen? Goed zo, goed begin is het halve werk. Een paar nieuwe voetbalschoenen die je perfect passen, helpen je bij een frisse start. Hopelijk kunnen deze 5 tips je helpen bij je aankoop. Lees ook hier de prijs van een paar voetbalschoenen.

Toch nog niet overtuigd om te gaan voetballen? Misschien is fietsen meer iets voor jou en word het tijd om een koersfiets aan te schaffen.