5 tips bij het schoonmaken van een kunstgebit

Wie denkt niet meer te moeten poetsen bij een kunstgebit, denkt fout. Een kunstgebit betekent niet dat je nooit meer aan mondverzorging hoeft te doen, integendeel! Het is cruciaal dat zowel jouw kunstgebit als je mond dagelijks grondig worden schoongemaakt. Er zijn heel wat zaken waar je moet op letten bij een kunstgebit. Lees hier 5 tips die helpen bij het schoonmaken van je kunstgebit.

tips bij kunstgebit

1. Gebruik een speciale protheseborstel

Essentieel bij het schoonmaken van jouw kunstgebit is een protheseborstel. Die zal geen krassen en andere beschadigingen veroorzaken. Bovendien is deze tweekoppige borstel groter dan een gewone tandenborstel, waardoor je kunstgebit gemakkelijker en grondiger gereinigd wordt.

2. Gebruik een speciale reiniger

Je kunstgebit eens snel onder de kraan afspoelen is niet voldoende, maak daarom gebruik van een speciale reiniger. Merken zoals Corega of Ecosym zijn ideaal en zacht genoeg om het kunsthars niet te beschadigen. Voor de doe-het-zelvers: gebruik een klein druppeltje afwasmiddel.

3. Gebruik een speciale tandpasta

Je kunstgebit schoonmaken met een gewone tandpasta is gewoonweg not done. Tandpasta bevat namelijk kleine korreltjes die krassen kunnen nalaten op jouw kunstgebit. Gebruik daarom een zachte tandpasta specifiek voor protheses.

4. Gebruik een speciaal reinigingsmiddel

’s Nachts jouw kunstgebit laten weken in een glas met enkel water is geen goede reinigingstechniek. Water met een speciaal reinigingsmiddel is dan wel weer een goed idee. De bacteriën worden gedood en het hardnekkige vuil wordt verwijderd.

5. Gebruik een tongschraper

Al heb je geen eigen tanden meer, je mond grondig poetsen met gewone tandpasta blijft een must. Het zorgt voor een frisse toets en een schoon gevoel! Vergeet de tongschraper niet! Op de achterkant van de tong zitten slechte bacteriën die een onprettige geur kunnen verspreiden. Door deze met een tongschraper weg te schrapen voelt je mond weer helemaal fris en verzorgd aan.

Hopelijk hielpen deze 5 tips je bij het schoonmaken van je kunstgebit. Interesse? Ontdek hier ook de prijs van een kunstgebit.