5 tips om niet in de fout te gaan bij het plaatsen van gelnagels

Verzorgde nagels door middel van nagelstyling is heel populair. Zo kun je prachtige nagels bekomen door gelnagels te laten zetten. Hierbij is het belangrijk met een opgeleide nagelsyliste te werken. Er kunnen immers allerlei fouten gemaakt worden tijdens het plaatsen van gelnagels. Vaak wordt ten onrechte gezegd dat gelnagels schadelijk zijn voor je nagels. Dit is echter niet het geval, wanneer ze op de juiste manier worden geplaatst. Lees hier 5 tips om niet in de fout te gaan bij het plaatsen van gelnagels.

Gelnagels aanbrengen

Vijl niet door de nagelplaat heen

Het correct plaatsen van gelnagels zal nooit pijnlijk zijn. Toch zouden mensen last kunnen krijgen van hun gelnagels, als er een fout is gemaakt tijdens het plaatsen. Hierbij kunnen de nagels pijnlijk en rood worden. Het is belangrijk dat je als nagelstyliste de nagels niet te sterk vijlt, zodanig je niet door de nagel heen vijlt. Als dit het geval is zal de nagel ernstig beschadigd zijn en veel tijd nodig hebben om op natuurlijke wijze te herstellen.

Zorg dat gelnagel niet loskomt

Normaal gezien blijven gelnagels 3 à 4 weken zitten. Als deze gelnagel toch al na enkele dagen loskomt van de natuurlijke nagel, dan heeft de nagelstyliste waarschijnlijk geen zorgvuldig werk gedaan tijdens de voorbereiding van de nagels. Dit kun je voorkomen door tijdens de voorbereiding al het vet van de nagels en het stof na het vijlen goed te verwijderen. Gelnagels dienen dus eerst mooi schoon gemaakt te worden, vooraleer de gel aan te brengen. Anders kunnen de gelnagels loskomen, of zouden er schimmels en bacteriën onder de gelnagels ontstaan.

Vermijd een te dikke laag gel

Gelnagels laten je nagels doorgaans ‘dikker’ voelen, wat op zich een normaal gevoel is. Toch mogen deze gelnagels nooit te dik zijn. Het is belangrijk dat ze zo goed mogelijk aansluiten bij de vorm en dikte van je natuurlijke nagels. Een te dikke gelnagel ziet er niet mooi uit en maken je nagels veel zwaarder dan nodig.

Gebruik dezelfde productlijn in een behandeling

Tijdens het aanbrengen van gelnagels wordt er gebruik gemaakt van verschillende producten, zoals bijvoorbeeld de primer, basisgel, bouwgel, toplaag. Belangrijk is om de producten uit dezelfde productlijn te gebruiken, aangezien de formules binnen deze productlijn perfect op elkaar zijn afgestemd. Producten uit verschillende productlijnen hebben andere formules, die minder goed bij elkaar passen. Hierdoor zouden de gelnagels niet lang mooi blijven zitten.

Hygiëne

Zonder hygiëne, kan de gezondheid van je klant in geding komen. Infecties zijn immers vlug gevormd. Vandaar het zeer belangrijk is om vuil en vet van de nagels te verwijderen, vooraleer de gelnagels erop te plaatsen. Ook het ontsmetten van de nagels vormt een belangrijke factor. Belangrijk is ook dat de materialen en uithardingslamp telkens gedesinfecteerd worden. Verder is de persoonlijke hygiëne van de nagelstyliste een belangrijke factor. Denken maar aan schone werkkleding en propere handen.

Hopelijk kun je met deze 5 tips aan de slag om gelnagels op de correcte manier te plaatsen. Indien je geïnteresseerd om je nagels te laten verzorgen, kun je hier meer lezen over de prijs van gelnagels.