5 tips voor het kiezen van de juiste chape

Bezig met verbouwingen? Op zoek naar de juiste chape? Ontdek in deze blog 5 tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste chape.

Tips voor chape

1. Kies voor een chape met vezelcompoundend

Aan deze chape wordt nylon en andere kunststofadditieven toegevoegd om extra stevigheid te bieden. Andere voordelen van de vezelcompound chape zijn:

  • Anti-roest wapening
  • Minder aanmaakwater is nodig
  • Sneller drogen van de chape
  • Snellere beloopbaarheid van de chape

2. Kies voor sneldrogende chape als je snel verder wil

De droogtijd van sneldrogende chape is maximum 14dagen. Te weinig tijd? Dan kun je kiezen voor de super sneldrogende chape. Dan ben je op 4 dagen helemaal klaar om verder te gaan met jouw verbouwingswerken.

3. Kies voor een vloeichape als je extra dikke vloerisolatie wenst

In tegenstelling tot traditionele chape of cement chape, wordt vloeichape vloeibaar gegoten. De vloeichape zorgt voor extra goede warmtegeleiding waardoor je veel minder vloerwarmte verliest. De combinatie met extra dikke vloerisolatie is dan een echte win-winsituatie.

4. Check of je recht heb op een premie van jouw gemeente

Controleer of jouw netbeheerder in jouw gemeente de REG-premie heeft voor chape. Deze kan jouw een heleboel geld besparen. Infrax, PBE en Agem zijn netbeheerder die dergelijke premies geven.

5. Vergelijk minimaal 3 offertes

Vooraleer je een contract tekent bij een chape bedrijf, vraag offertes op. Offertes geven jou een overzicht over de hoe en wat van de verschillende firma’s. Zo kan jij kiezen voor de beste chape aan de beste prijs.

Deze verbouwingstips zullen je zeker en vast helpen om de juiste keuze te maken. Ook is het interessant om eens na te gaan waar je op moet letten tijdens het plaatsen van chape, vooraleer je eraan begint.