5 tips bij het nemen van een brandverzekering

Een brandverzekering nemen is niet verplicht, maar wordt heel vaak gedaan. Maar goed ook, want deze verzekering dekt je voor meerdere zaken in dan enkel voor brand. Lees hier 5 tips voor het verzekeren van je inboedel en meer via een brandverzekering.

Tip 1: Evalueer op regelmatige basis de waarde van je inboedel

Mensen maken vaak geen optelsom van de waarde van hun totale inboedel.  Je bent vaak rijker dan je denkt. Sta dus zeker even stil bij bezittingen zoals juwelen, kunstwerken of zelfs kledingstukken, …

Tip 2: Waardevolle voorwerpen laten verzekeren

Niet alleen je huis en inboedel ervan is belangrijk. Ook rondom je woning of in je tuin zijn er heel veel waardevolle voorwerpen die het verzekeren waard zijn. Denk maar aan tuinmeubelen, zwembad, trampoline, buitenkeuken, … Een storm kan voor heel wat schade zorgen. Ga daarom eens kijken naar de speciale verzekeringspakketten die je bezittingen buiten ook kunnen verzekeren.

Tip 3: multimedia verzekeren

Bij de verzekeringspakketten van tegenwoordig is er de mogelijkheid om multimedia-investeringen zoals computers en tablets te dekken. Bij het intekenen op zo een verzekering, word je in geval van diefstal, brand of schade aan je toestel vergoed. Zelfs bij het breken van plasma- of lcd-schermen, kun je rekenen op een financiële dekking.

Tip 4: rechtsbijstand

Vaak wordt rechtsbijstand vergeten, terwijl dit nochtans erg belangrijk is. Via de brandverzekering, kun je een verzekering ‘rechtsbijstand’ voegen. Deze voorziet juridische steun bij de verdediging van je belangen na een brand of een ander gedekt schadegeval waarvoor een minnelijke schikking of rechtsvordering vereist is.

Tip 5: Fotografeer je inboedel

Als laatste is het slim om foto’s te nemen van de waardevolle voorwerpen in je huis. Op die manier kan je in geval van brand of diefstal meteen tonen wat er verdwenen of beschadigd is. Zo kan je makelaar vlug aan de slag en wordt je dossier sneller afgehandeld.

Knoop deze tips goed in je oren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een dak boven je hoofd hebben is namelijk van essentieel belang.  Vergelijk zeker ook de prijs van je brandverzekering met anderen. Op die manier kies je voor de meest geschikte brandverzekering.