Ontdek hier 5 tips voor het onderhoud van kunstgras

Het onderhoud bij kunstgras is een stuk minder dan bij natuurlijk gras. Toch is het belangrijk voor een goeie levensduur van je kunstgras, om deze goed te onderhouden. Lees hier 5 tips die je kunnen helpen bij het onderhoud van kunstgras.

Kunstgras

Kunstgrasstofzuiger

In de herfst zul je waarschijnlijk last hebben van bladeren en weggewaaide takken. De grootste takken kun je gewoon zelf oprapen en de rest met een harde borstel wegvegen. Kleine baderen kun je wegblazen of opzuigen met een kunstgrasstofzuiger. Dit zorgt ervoor dat er geen onkruid zal groeien tussen je kunstgras. Deze kunstgrasstofzuiger kan zowel blazen als zuigen en haalt op die manier het fijnste stof en snoeiafval uit je kunstgras.

Tuinslang/hogedrukreiniger

Geef je kunstgras een wasbeurt met je tuinslang. Dit zorgt ervoor dat er geen onkruid zal groeien in je gazon. Ook het gebruik van een hogedrukreiniger is toegestaan, als je hardnekkigere vlekken ziet.

Algen en mossen

In de lente kan het goed zijn om een ecologisch product te gebruiken tegen algen en mossen. Het laat bovendien geen sporen na. Besproei je kunstgras met het product, laat het inwerken en de regen doet de rest. Als het niet regent, kun je het product verwijderen met een tuinslang.

Uitwerpselen huisdier

Een hond of kat gaan zeker samen met kunstgras. Vergeet wel niet om regelmatig de uitwerpselen van je hond of kat zo snel mogelijk te reinigen en af te spoelen met water.

Kwartszand

Je doet er goed aan om één keer per jaar kwartszand over je kunstgras te strooien. Kwartszand is een witte zandsoort met een hoog kwartsgehalte. Dit zand wordt ook gebruikt tijdens de aanleg van het kunstgras. Door het gebruik van kwartszand blijft je kunstgras mooi liggen en gaan de vezels rechtop staan.

Nog geen kunstgras, maar overweeg je dit? Lees hier meer over de prijs van kunstgras. Wanneer je bezig bent met de aanleg van je tuin, kun je misschien ook eens nadenken over de aanleg van een zwembad? Op deze manier hoef je de tuin achteraf niet meer af te breken en spaar je op die manier veel werk uit.